Ingredienser

16 -20 serveringer
550 gram god mørk sjokolade eller sjokoladefudge
100 gram Smør. Kvitseidsmør er vår favoritt.
500 gram sukker
4 egg
2 ss vaniljesukker
300 gram hvetemel
1 dl kakaopulver
2 ts vanlig salt

Topping:

1-2 ss Maldonsalt
100 gram av den grovhakkede sjokoladen

Forhåndsvarm stekeovnen til 160C.
Legg inn bakepapir i en firkantet kakeform,  20 cm.

Begynn med å hakke opp all sjokoladen, lag grove biter. Legg til side ca 200 gram til topping og fyll.
(Jeg bruker 350 gram smeltet sjokoladefudge i røra og 200 gram Dronning sjokolade, fordelt på topping og fyll.)

Putt 350 gram av sjokoladen i en glassbolle og varm den 1 minutt i mikrobølgeovnen, eller til den er flytende, ta så ut bollen og rør i sjokoladen.

Legg alt smøret på toppen av sjokoladen og kjør i mikroen til smøret er flytende.

Ta ut og rører sammen så godt som mulig, lar det stå i noen minutter, fortsett til alt smøret og sjokoladen er lett og røre.

Begynn å blande røra med en slikkepott i en vid bolle, begynn med sukker, kakaopulver, salt, egg og vaniljen.

Rør sammen til en jevn masse, men ikke så den er for glatt og ensartet. Da blir kaka for lik en vanlig sjokoladekake.

Sikt så hvetemelet, rett i bollen, og vend inn dette med en slikkepott, for å få en litt grovere struktur i kaken.

Bland inn det smeltede smøret/sjokoladen i resten av røra, fortsett til du får massen i samme farge, det er viktig å gjøre dette manuellt, så kaken blir grovest mulig.

Ta i halvparten av sjokoladen som er igjen, og vend den lett inn i røra.

Hell røra over i kakeformen. Stryk ut røra pent med slikkepott i formen, glatt så godt du kan for å få en fin overflate.

Hell over den siste grovhakkede sjokoladen, ca 100 gram, og ha over Maldonsalt, så du får en fin balanse mellom sjokolade og salt på toppen.

Her kan du bruke nøtter og karamell som topping også, det er kun du som bestemmer det!

Sett forma inn i ovnen på 160 C, i 45 -60 minutter, dette varierer på hvordan komfyren din steker.

Ta ut og la hvile til den er avkjølt, ca 1 time.

Del opp i firkanter, og server med krem, vaniljesaus eller noe du føler passer for deg.

PS: Del gjerne bilder av kaken på Instagram, tagg oss @smakenavlykkefudge og bruk #bakmedfudge