Cookies med Fudge
Ingredienser:
170 g mykt smør
180 g brunt sukker
120 g hvitt sukker
1 ss vaniljesukker
2 egg små eller medium str
2 fudgebarer av en fudgesmak du liker, vi har brukt salt karamell, kaffe karamell, sjokoladefudge og salt mokka. Har du ikke fudge kan du bruke ca 250gr av en sjokolade du liker, mørk eller lys spiller ingen rolle
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts maldonsalt
Bland sammen smør, brunt og hvitt sukker og vaniljesukker, bruk kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene og rør til blandingen blir nesten kremete
Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett dette i blandingen og rør lett sammen.
Del fudgen I grove biter og vend lett inn i røra.
Form røra til en tykk pølse, pakk den inn i plast og legg i kjøleskapet til den er helt fast. (Du kan også fryse den og steke kjeksene senere)
Del kjekspølsen i skiver som er ca en fingerbredde tykke og legg på stekebrett med god avstand
Stekes ved 170 grader, midt i ovenen i ca 8-12 minutter, men her må du følge med! Så fort de begynner å bli gyldne i kanten er de ferdige
Avkjøles helt på rist før du smaker.
Hvis du er utålmodig og smaker før de er ordentlig avkjølte så husk at fudgen kan være varmere enn resten av kjeksen
God fornøyelse!
PS: Del gjerne bilder av kjeksen på Instagram, tagg oss @smakenavlykkefudge og bruk #bakmedfudge